zondag 20 december 2009

Principemaquette testen

Ondertussen hebben we al een principemaquette in elkaar gestoken, en deze ook uitgetest.

Met een paar potten en deksels die we op het containerpark gevonden hebben, zijn we erin geslaagd een dubbelwandige kookpot te maken. Deze hebben we geïsoleerd met brandveilige isolatiewol.

De resultaten van de test waren niet volledig wat we gehoopt hadden. We hebben de werking van de geïsoleerde kookpot vergeleken met een gewone kookpot met hetzelfde volume, dezelfde hoeveelheid water en een evengroot stukje aardappel.

De bevindingen waren:
  • De niet-geïsoleerde kookpot, kookte rapper dan de geïsoleerde (Dit kon misschien ook wel met de schamele afwerking van de geïsoleerde kookpot te maken hebben, hij had een oneffen contactvlak met de kookplaat. Deze hebben we ondertussen al wat meer effen gemaakt, en we hopen de test opnieuw te kunnen doen met meer succes)

  • Opmerkelijk was wel dat de geïsoleerde veel langer bleef doorkoken nadat het vuur afgelegd werd, waardoor de aardappel ook een heel stuk gaarder was dan bij de niet-geïsoleerde.
We hopen nu een manier te vinden om de pot wat vlugger aan de kook te brengen, nu denken we om een combinatie te maken van de waterkoker met de geïsoleerde kookpot.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten